← Takaisin

UNSHINE

Ulkomailla isommin kuin kotimaassa noteerattu Unshine tekee omankuuloista musiikkia, jota se kutsuu druidimetalliksi, osittain sanoituksissaan dominoivan esihistorialliskelttiläisen luontohenkisyyden vuoksi. Vuonna 2001 perustettu yhtye on säilyttänyt kokoonpanonsa muuttumattomana 15 vuoden ajan ja tehnyt tinkimätöntä ja periksiantamatonta työtä omalla sarallaan.

Unshine solmi levytyssopimuksen italialaisen Rockshots Recordsin kanssa syksyllä 2017. Neljäs täyspitkä ASTRALA julkaistiin tammikuussa 2018 Euroopassa ja helmikuussa Pohjois-Amerikassa. Levy sai arvosteluissa erinomaisen vastaanoton.

Unshine on esiintynyt Euroopassa useaan otteeseen. Se kutsuttiin jo ensimmäisen demoäänitteen jälkeen pop- ja rock-kilpailuun Bilbaoon Espanjaan. Sittemmin bändi on esiintynyt muun muassa Ruotsin komeimmalla metallifestarilla Sweden Rockissa, Festival-Mediaval -keskiaikafestivaaleilla Saksassa ja FemMe-naismetallifestivaaleilla Hollannissa. ASTRALA poiki kiertueen sinfonisen death metal -legendan Haggardin kanssa Keski-Euroopassa syksyllä 2018.

Genre: Druidimetalli

Kokoonpano:

Susanna Vesilahti – laulu
Harri Hautala – kitara & koskettimet
Jari Hautala – kitara
Teemu Vähäkangas – basso
Jukka Hantula – rummut

Paikka: Helsinki